top of page
  • Foto van schrijverErwin Kruizenga

De voordelen van puur en Gezond eten

In voorlichtingsfolders lees je altijd dat gezond eten Heel Erg Belangrijk is, omdat je daardoor de kans op hart- en vaatziekten, kanker en diabetes kunt verlagen.

Dat is natuurlijk prachtig. Maar als je zo’n folder leest terwijl je nog niet ziek bent, dan denk je al gauw dat het zo’n vaart niet zal lopen. Want wanneer zou je dan die hartziekten, kanker en diabetes krijgen? Later pas, véél later. Bovendien gaat het maar om een kans om ziek te worden. Voor hetzelfde geld blijf je gewoon gezond, toch? Gezond eten voor je gezondheid: het is een lange-termijn-inspanning zonder harde garanties.


Waarom zou je het dus eigenlijk doen?

Omdat het juist ook op de korte termijn zoveel voordelen biedt. Gezond eten (dus met meer groenten, fruit, peulvruchten en noten) kan je dagelijks leven behoorlijk verbeteren.


Om te beginnen zal je stoelgang verbeteren. Voor de mensen die lijden aan verstopping, een opgeblazen gevoel en buikkrampen is dit een enorme stap vooruit.


Ten tweede zal het gemakkelijker worden om je gewicht op peil te houden. Niet meer balen op de weegschaal, hoeveel is je dat waard?


Ten derde levert gezonder eten je veel energie. Geen dipjes meer, die je weg "moet" eten met snacks en snoep. Maar voldoende energie om de dag goed door te komen.


Ten vierde levert gezonder eten je meer vitamines en mineralen, stoffen die je lichaam net wat soepeler laten werken. Gezond voor je botten, spieren, bloeddruk, cholesterol: alles eigenlijk.


Ten vijfde Je wordt mooier van PuurGezond eten. Je teint verbetert, je haren en nagels worden mooier. Je zit letterlijk beter in je vel.

Gezond eten merk je nú. En misschien ook nog op de lange termijn, maar dat zien we dan wel weer! Iets om over na te denken toch?

  


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


leeflogo.jpg
bottom of page