top of page
  • Erwin Kruizenga leef-gezonder

Hoe overleef je carnaval !!!!!!!


Daar beneden de rivieren weten ze wel wat feesten is, Maar zeker ook bij ons in het mooie Twente weten ze wat feesten is, het is weer tijd voor carnaval! Het belooft weer een mooi feest te worden, met daarbij de nodige carnavalskrakers, dansjes en natuurlijk drankjes. Vooral bier. Heel veel bier. Het is niet iedere week carnaval, dus er wordt flink wat gefeest. Hoe je deze dagen het beste doorkomt zonder een kater? Ik heb wat tips!

Wissel alcohol af met non-alcoholische drankjes

Hoe meer je drinkt, hoe groter de kans op een kater. Logisch. Door je alcoholische drankjes af te wisselen met bijvoorbeeld (light) frisdrank of water, verkleint de kans op een flinke kater aanzienlijk. Daarnaast droogt alcohol uit en je lichaam heeft vocht nodig. Wat extra glazen water scheelt je weer hoofdpijn. Vergeet dus ook niet genoeg water te drinken voordat je gaat slapen.

Drink niet te snel

De carnavalsdagen zijn lang. Als het gezellig is, maak je het al snel laat en je kunt de volgende dag in de middag alweer de kroeg in. Als je te snel drinkt, overbelast je de lever. Je lichaam heeft gemiddeld anderhalf uur nodig om een glas alcohol te verwerken, dus als je je aan het begin van de dag al veel drinkt is het nog maar de vroeg of én hoe (!) je de avond gaat halen. Om over je kater de volgende dag nog maar niet te spreken…

Vergeet niet te eten

Alcohol drinken op een lege maag is nooit een goed idee. We zullen allemaal wel een keer hebben gemerkt dat het dan allemaal net ietsje sneller naar je hoofd stijgt dan normaal. Dus vergeet niet te eten! Je kan een lekkere maaltijdsoep maken of grote pan met volkoren pasta gevuld met heerlijk veel groenten. Je kan het gerust een dag voor de carnaval maken dus geen excuus "ik had geen tijd om eten te koken.

Je kan beter 2 of 3 keer de zelfde gezonde maaltijd eten dan al die fastfood. Als je goed eet wordt de alcohol iets langzamer opgenomen in het bloed en kun je er weer tegenaan!

Neem je vitamines

Over het algemeen is je voedingspatroon tijdens carnaval niet echt om naar huis te schrijven. Een dagmenu van bier, patat en pizza is eerder regel dan uitzondering. Doe dit een paar dagen lang en je zult je er niet beter op voelen. Vergeet niet om vitamines te nemen, om zo wat meer weerstand op te bouwen. Fruit does the trick, maar bij de drogist heb je ook vitamine C bruistabletten. Hoe makkelijk kan ’t zijn!

Maak lol!

Carnaval staat bekend om één en al gekkigheid, alles kan, alles mag en iedereen is leuk tegen elkaar. Geniet daarvan! Geniet van het bier, je vrienden en de lol die je maakt. Als je wakker wordt met een brak hoofd maar toch kan terugdenken aan een leuke avond, dan verzacht dat de kater ook al. It’s all about mindset ;)!

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
leeflogo.jpg
bottom of page