top of page
  • Erwin Kruizenga leef-gezonder

Anti-Kerststress tips


Je kent het wel de kerst komt er aan.

Wat gaan we eten? Wie gaan we uitnodigen? Krijg ik het allemaal op tijd af?

Dit zijn vragen die veel mensen bezig houden.

Met deze tips is de aanloop naar de kerst een stuk minder stressvol.

Stop in ieder geval met dat ‘moeten’. Wie zegt dat je groots moet uitpakken met een 12-gangen kerstdiner? Van wie moet je de kerst ‘gezellig’ met de hele familie doorbrengen? En waarom moet jij het dit jaar weer allemaal regelen? Vraag jezelf eens af: wat wil ik nu echt met de kerst? Vind je het leuk om voor 20 personen 10-gangen neer te zetten? Helemaal prima, vooral doen. Maar waarschijnlijk is dat voor de meeste mensen echt het toppunt van kerststress. Doe dit keer gewoon eens iets wat je echt wilt.

Wil je toch met een aantal mensen aan het kerstdiner? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om kerststress te voorkomen:

  • Verdeel de gerechten: iedereen die je hebt uitgenodigd maakt iets of neemt iets mee. Degene bij wie je gaat eten zorgt voor de afstemming.

  • Maak gerechten die je kent en die je altijd lukken. Voeg eventueel een feestelijk detail toe. Het lijkt misschien leuk om eens iets ingewikkelds te maken maar vaak levert dat juist stress op. Door de tafel extra feestelijk te dekken maak je er ook iets moois van.

  • Maak vooraf een planning en zorg dat je ruim op tijd je boodschappen binnen hebt of hebt besteld. Die laatste paar uren voordat de winkels sluiten wil je er echt niet meer zijn. Bovendien zijn de meeste producten dan waarschijnlijk al op.

  • Kies voor gerechten die je al een dag van tevoren kunt maken. Dan heb je meer tijd en hoef je tijdens de feestdagen zelf niet meer al te lang in de keuken te staan.

  • Je kunt natuurlijk ook het diner uitbesteden: door bij een restaurant te gaan eten of door je gerechten te laten verzorgen door een cateringservice. Kost wat meer, maar je hoeft je in ieder geval niet druk te maken over het eten.

  • Maak gewoon je lievelingsgerecht of dat nou pannenkoeken zijn of stamppot. Lekker en vaak ook makkelijk.

Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen!

Erwin

14 weergaven0 opmerkingen

留言


leeflogo.jpg
bottom of page